כמו מרבית הדברים שמתקלקלים עם הזמן, פעמים רבות הזוגיות ניצבת בפני "קילקולים" מסיבות שונות ורבות.
ראשית דבר על בני הזוג להגיע למסקנה משותפת שהזוגיות שלהם נקלעה למשבר וכי כל פעמוני האזהרה שפעלו וזכו להתעלמות, לא טעו. ההבנה חייבת להיות משותפת ומטבע הדברים הכרה כזו מתחילה אצל צד אחד ולעיתים רחוקות אצל שני הצדדים בעת ובעונה אחת.
משהסכימו כי החיים המשותפים בלשון המעטה "לא מה שהיו פעם" או שממש רע להם יחד, עליהם לרצות לשפרם ולבחון את הדרכים העומדות בפניהם לעשות זאת.
עומדות בפני בני הזוג אפשרויות לא מעטות וכל אחת מהן עשויה להתאים להם. למשל הם יכולים לפנות לתחנה לייעוץ ברשות המקומית (שי"ל- שירות ייעוץ לאזרח), ליחידה לשירות פסיכולוגי ברשות המקומית ככל שקיימת יחידה כזו, לארגונים כגון ויצ"ו וכדומה. בנוסף יכולים בני הזוג לפנות לטיפול זוגי שנעשה על ידי פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי המוסמכים לכך.
הטיפול הפסיכולוגי מעמיק ותוחלתו להגיע לבסיס הסיבות שגרמו והניעו כל אחד מבני הזוג להתנהג ולתפוס עצמם וזוגיותם כפי שהיא. מקורות החיפוש והטיפול מובילות למחוזות קודמים מהלידה דרך הילדות וההתבגרות ועד הלום. זהו תהליך ארוך ויסודי שלעיתים מחוייב המציאות.
הייעוץ הזוגי/משפחתי/אישי נותן לבני הזוג הזדמנות לשפר את חייהם כבני זוג באופן מיידי ולתת בידיהם כלים לשפר בהתמדה את מערכות היחסים ביניהם, עם ילדיהם, עם בני משפחותיהם וחבריהם בעבודה ומחוצה לה.
הייעוץ הינו תהליך קצר בדרך כלל לא יותר מ 10 מפגשים והתוצאות מהירות שאם לא כן תהליך הייעוץ לא הצליח. התהליך זה לא מבררים סיבות פסיכולוגיות של תופעות כאלו ואחרות הבאות לידי ביטוי כיום ומקורם מהלידה והילדות, בית ההורים וטראומות משמעותיות בדרך. בייעוץ עוסקים בהבנת המצב הקיים, מתן כלים לשיפורו המיידי, דרך תחזוקת ההישגים וקידום מתמיד של איכות החיים המשותפים של בני הזוג והמשפחה ככל שישנה לאורך זמן.
ייעוץ טוב ויעיל יביא לשינויים אלו ולשיפור חד בתקשורת הבן-זוגית, ביחס ההדדי, כיבוד הרגשות והקשבה איש לזולתו.
בייעוץ טוב, יעברו בני הזוג תהליך שיקרבם האחד לשני, יגביר את שיתוף הפעולה ביניהם, יקרבם למגע פיזי שאנו זקוקים לו כנאמר בשיר "…שימי ידך על כתפי בנגיעה אחת רכה" . בני הזוג יוכלו לפתור בעיות "חמות" שעל הפרק קלות כגורליות כמו רכישות במחלוקת, ניהול פיננסי, חשבונות בנק, מקום מגורים, הבאת ילדים לעולם, דרך חינוכם וגידולם, יחסים עם בני המשפחה במעגל השניוני והרחב יותר ועוד.
למעשה יש לעשות את הצעד הראשון ולפנות לייעוץ מוקדם ככל הניתן על אחת כמה וכמה במצבים בהם היחסים התדרדרו עד למצב בו שוקלים פרידה או אפילו גירושין.
כמי שמשמש יועץ זוגי ומגשר בעל ניסיון מזה שנים ארוכות, אני יכול להעיד כי לצד מאות גישורים לגירושין נסתיימו חלק בתהליך של ייעוץ זוגי כשראיתי ושכנעתי את בני הזוג לנסות ולבנות ולשקם את ההריסות של החיים המשותפים. כשזה מצליח, זה פשוט התגלמות האושר וההתחדשות של חיי האהבה ביניהם.
דוד סיני יועץ זוגי | ייעוץ זוגי בשרון | איך להתגבר על פרידה | בחירת מקצוע
דוד סיני מתמחה גם ב: ייעוץ זוגי, ייעוץ אישי, שיפור ביטחון עצמי, ניהול זמן, גישור משפחתי, הליך גישור הסכם גירושין
השאר תגובה